ÉRDEKEL A PODCAST GYÁRTÁS!

Öt marketing tematikájú podcast, amiről hallanod kell

Öt marketing tematikájú podcast, amiről hallanod kell

Olvasási idő: ~0 perc

A podcastok évtizedek óta jelen vannak, azonban az elmúlt években hirtelen jött népszerűségnek örvendenek. Mindenféle témában megtaláljuk a kedvünkre való csatornákat, rengeteg lehetőség közül lehet válogatni, legyen szó szórakozásról, nyelvtanulásról, munkáról.

Miért érdemes marketing témában is podcastokat hallgatnod?

  • A marketing világában elengedhetetlen, hogy folyamatosan lépést tartsunk a legfrissebb trendekkel.
  • A podcastok rendszeres adásaival amellett, hogy naprakészek tudunk maradni, rengeteg új dolgot tudunk elsajátítani a szakmánkban és ezzel segíthetjük a munkánkat.
  • Szórakoztató, mégis hatékony módja a tanulásnak.

Összegyűjtöttünk most 5 olyan marketing tematikájú, külföldi podcast csatornát, amik hasznodra válhatnak marketingesként.

  1. Marketing School

Elsőként beszéljünk Neil Patel és Eric Siu podcastjáról, ugyanis az ő csatornájukon átfogóan találunk a marketingen belül a legváltozatosabb témákban epizódokat. A két tapasztalt marketinges napi szinten posztol ki újabb podcast adást, többek között olyan témákat érintve, mint a tartalomgyártás, SEO, email marketing, a közösségi média világa, és így tovább. Tökéletes azok számára, akik a rövidebb adásokat kedvelik, ugyanis az epizódok átlagosan 6-10 percesek.

  1. Social Pros Podcast

Ez a podcast a social media marketing világába vezet be minket, ahol a hostok, Adam Brown és Jay Baer, adásaikban szakmabeliekkel beszélgetnek a különböző témákról. Hetente kijövő epizódjaikban olyan nagy cégeknek a marketing tevékenységeinél leshetünk be a kulisszák mögé, mint például az IBM vagy a Dell. A két host 2022-ben el is nyerte a legjobb podcast címet Content Marketing Awards-on.

  1. Online Marketing Made Easy

A New York Times bestseller író és több mint 10 éves marketinges tapasztalattal rendelkező Amy Porterfield egy mindenki számára hasznos podcastot vezet. Pályakezdőknek és már tapasztalt marketingeseknek is egyaránt szolgál gyakorlatias tippekkel, illetve szakmabeli interjúkkal általános marketing témákban, mint például a social media vagy a content marketing.

  1. Social Media Marketing Podcast

Michael Stelzner Social Media Examiner podcast csatornája már 2012 óta működik és mára már az egyik legjobb gyakorlatias social media marketing tippekkel szolgáló podcast csatornának tartják. Michael epizódjaiban életszerű példákon keresztül szemlélteti a cégek és az egyének helytállását a social media platformokon, valamint oszt meg hasznos trükköket és stratégiákat, amiket a hallgatók is el tudnak sajátítani.

  1. The Search Engine Journal Show

És végül, de nem utolsó sorban, egy kifejezetten kereső optimalizálásra és PPC-re összpontosító podcast csatornát is említsünk meg. A host, Loren Baker rendszerint egy-egy szakértő vendéggel beszélget éppen az adott témáról, mint például a SEO, a közösségi média vagy a digitális marketing. Az új epizódokat heti kétszer élvezhetjük és minden rész körülbelül egy óra hosszúságú.

Ezeken kívül még természetesen rengeteg marketing tematikájú podcasttel találkozhattok a piacon. Többek között például a mi saját készítésű podcast csatornánkkal is, a PlusCast-tel, ahol szintén változatos témákkal és vendégekkel várunk Téged.

https://www.youtube.com/@pluscreativeagency